Over het bestuur

De Huurders Advies Raad Enkhuizen (HAR E.) is een stichting. Momenteel bestaat het bestuur uit de leden die je hier ziet. Met meer bestuursleden kunnen we meer activiteiten ondernemen en huurders beter vertegenwoordigen. Nieuwe bestuursleden zijn dan ook meer dan welkom! Wanneer je hart hebt voor huurders en je wilt graag op beleidsniveau meedenken en -praten over huurderszaken en de sociale woningbouw, stuur ons dan een bericht. We horen ook graag van je wanneer je je niet structureel maar incidenteel zou willen/kunnen  inzetten voor de HAR. Denk hierbij aan zowel meer inhoudelijke als ook meer praktische hulp. Bijvoorbeeld hulp bij het organiseren van een evenement of activiteit, het plaatsen van berichten op sociale media, onze website up-to-date houden, het verzorgen van de website of andere hand- en spandiensten.

Het bestuurslidmaatschap kost ongeveer een dagdeel per week. We vergaderen regelmatig, hebben vaak WhatsApp en email contact, naast het overleg met partijen als de Verhuurders, de gemeente en maatschappelijke organisaties. Voor de werving van nieuwe bestuursleden maken we gebruik van een profielschets. In ons huishoudelijk reglement staat beschreven wat het bestuurslidmaatschap van de HAR E. inhoudt. Mocht je interesse hebben om je in te zetten voor de huurders van sociale woningen, laat het ons dan zeker weten! 

het bestuur

Liesbeth Kahlman 

Voorzitter

Mijn naam is Liesbeth Kahlman geboren en getogen in Enkhuizen en woonachtig in een huurwoning in de mooie Boerenhoek.

Ik ben lid sinds maart 2020 en heb in april 2021 het voorzitterschap van Wil Raven overgenomen. Ik ben lid geworden omdat ik me graag maatschappelijk wilde inzetten en werd door mijn zus gewezen op de HARE. Het is ontzettend interessant en ik heb heel veel geleerd op het gebied van huisvesting, maar ook hoe bijvoorbeeld het onderhandelen met de gemeente en woningcorporatie in zijn werk gaat. 

Door wetgeving uit 2015 is er een belangrijke rol weggelegd voor huurdersorganisaties en het is noodzakelijk dat de huurder zijn/haar stem kan laten horen. Niet alleen de stem van de zittende huurder moet worden ingebracht, maar ook van diegenen die zo graag een goede huurwoning willen vinden, maar zo lang moeten wachten.

 

Hellen den Drijver 

Penningmeester

Geboren in Enkhuizen waar ik, sinds 2015, samen met mijn man een woning huur van Welwonen. Graag zet ik mij in voor de medehuurders. Mijn achtergrond is agogisch werk maar heb 32 jaar in een winkel gestaan. Sinds kort werk ik met veel plezier als duizendpoot op een verzekeringskantoor.

Jelmer Cnossen 

Aangetrokken als adviseur

Ik woon sinds kort in het mooie Enkhuizen samen met mijn vrouw en onze kat. Ik ben opgegroeid in Hoorn. Sinds augustus 2020 zit ik bij de HARE. Door mijn achtergrond (studie en werk) weet ik veel over woonbeleid, wonen en leefbaarheid in de wijk. Het geeft veel voldoening om dat te kunnen toepassen voor de huurders van Enkhuizen, op het niveau waar het ertoe doet, namelijk met de besturen van gemeente Enkhuizen en de woningcorporaties. Fijn wonen, of überhaupt kunnen wonen, is immers de belangrijkste basis in het leven. Bijkomend pluspunt is dat ik mijn nieuwe woonplaats en haar inwoners op deze manier erg snel leer kennen. Omdat ik niet in een huurwoning woon, zet ik mij in als vrijwillig adviseur in plaats van als bestuurslid. Tot nu toe wordt dat erg gewaardeerd door de mede-HARren.

Patricia Mos 

Secretaris 

Ik woon samen met mijn zoon in een huurhuis in Enkhuizen. Sinds kort ben ik bestuurslid van de HARE omdat ik graag iets voor de maatschappij wil betekenen en mij nuttig wil maken. Ook vind ik het interessant om nieuwe dingen te leren. Mijn opleidingen zijn PABO en gespecialiseerde groepsleerkracht. Ik ben graag buiten om te wandelen.

Sjaak Kok

Vrijwilliger

Ik ben Sjaak Kok en in 1951 geboren in het Snouck van Loosen ziekenhuis in Enkhuizen, ik ben opgegroeid in Grootebroek en in 1970 terug gekeerd naar Enkhuizen om te trouwen met Irma met wie ik  sinds 2019 woon in de Asterstraat flat waar wij, met nog enkele enthousiaste mensen een actieve bewonerscommissie hebben op getuigd. Daar ik het belangrijk vind dat er goede en betaalbare huur woningen in Enkhuizen worden gerealiseerd met inspraak van bewoners heb ik mij aangemeld bij de HARE om zodoende mijn steentje bij te dragen aan het verwezenlijken hier van. En ook om Welwonen te stimuleren om goed onderhoud te plegen en zo snel mogelijk verduurzaming van het bestaande woning bezit te realiseren.

Contact

    E-mail

    contact@harenkhuizen.nl

    Adres

    Begoniastraat 8

    1602 XJ Enkhuizen